Interview met Pullman’s VP Brand Management: Lilian Roten

Interview met Pullman’s VP Brand Management: Lilian Roten Pullman is een bekend merk met een sterk aanbod voor zakenreizigers. Ontdek hoe het merk de grens tussen werk en vrije tijd heeft weten te vervagen, om het beste van beiden te kunnen bieden.

< Terug naar de blog Travel Style

Pullman heeft sinds 2007 zijn pijlen gericht op de zakenreiziger in het hogere segment. Zou u een idee kunnen geven over hoe het merk er vandaag voor staat?

Pullman is er in geslaagd om uit te groeien tot een origineel, stijlvol alternatief voor gevestigde merken. We zetten ons in om efficiënt te zijn zodat op zakelijk gebied alles rolletjes loopt, maar zorgen er tevens voor dat het verblijf daarnaast zo aangenaam mogelijk is. Een van onze doelen is dan ook om de aanwezigheid van kunst en wellness in onze hotels te verhogen.

We hebben altijd al moderne kunstcollecties in onze hotels gehad, dat hoort gewoon bij ons. We hebben ook de “Artist Playground” opgericht voor een terugkerende totaalervaring, en “Art at Play” items om te gebruiken of mee te nemen – voor een kleurrijk en verrassend element voor onze gasten.

Wat betreft fitness willen we dit een leuke totaalervaring maken; niet een ruimte met wat apparaten zo als de gast in ieder hotel zal vinden. Dus iedereen die terugkomt van een rondje hardlopen kan uitlopen en strekken in openbare ruimten zoals in het trappenhuis, in plaats van met de lift naar het fitnesscentrum te gaan. Hou die energie vast! 

Maakt u verschil tussen zakelijke en toeristische klanten?

Niet echt. We geloven dat voor onze klanten 24 uur per dag privé en zakelijk een beetje door elkaar heen lopen. In Pullman zorgen we ervoor dat we op ieder gebied aan alle verwachtingen voldoen tijdens hun verblijf, zodat ze in ieder opzicht het beste uit zichzelf kunnen halen. Technologie heeft grote veranderingen in gewoonten teweeggebracht, en mensen zoeken naar meer flexibiliteit en een efficiënte tijdindeling.  

Hoe zou u de “Pullman zakenreiziger” omschrijven? Zijn er speciale aanbiedingen voor vrouwen?

Om te beginnen kan er niet gesproken worden van een “gemiddelde klant”. En op zakelijk gebied willen zowel mannen als vrouwen kunnen vertrouwen op technologie, goed verzorgde hapjes en drankjes tijdens de pauzes... We streven ernaar het hotel te zijn voor besluitmakers uit het middel /top-management door professionele, maar originele oplossingen op maat te bieden, die garant staan voor kwaliteit én welzijn.  

Wat zijn de grootste veranderingen die u heeft opgemerkt in het zakenreizen?

Wat belangrijk is in de wereld van vandaag is het vinden van een privé en zakelijk evenwicht, de kracht van coworking spaces – energie-gevende samenwerkingen.
Een goede verbinding is duidelijk een vereiste. Internet moet gratis en snel zijn, voor de jongere generatie moet zelfs de lat hoger gelegd worden, dus we moeten meer investeren. Nu wil dat niet zeggen dat Pullman de laatste hype op technisch gebied meteen moet hebben, want dat is helemaal niet nodig; daarentegen zal vol ingezet worden op topkwaliteit wifi en breedband dat makkelijk toegankelijk is, intelligente kamers met sfeervolle verlichting en één centrale lichtknop naast bed voor volledige ontspanning.  

Hoe denkt u zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie?

Het draait allemaal om mensen, onze teams. Het begint met een goede houding, bv. talenten in dienst nemen en ze leren om ruimdenkend te zijn, een dezelfde situatie te doorbreken en vooruit te denken, opdat ze de trends op langer termijn kunnen identificeren.
Een zorgeloze dag van de gast begint met een vrolijk team die gemotiveerd is om dat beetje meer te geven. 

Bent u al bezig met coworking spaces?

We hebben “The Junction at Pullman” ontwikkeld, een nieuw lobby concept dat opgedeeld is in zones, waar mensen met anderen kunnen uitwisselen en communiceren, of iemand onder twee ogen spreken en een collega ontmoeten. Het kan zelfs een perfecte ontmoetingsplek zijn voor plaatselijke bewoners. 

Vertel iets over “Business Playground”, en “Co-Meeting by Pullman”?

Business Playground” is een vergaderzaal, ontworpen door de Franse architect Mathieu Lehanneur. Deze heeft 2 zones: één rond een grote gemeenschappelijke tafel, en de ander ingericht met gemakkelijke stoelen met een soort van overkapping boven het hoofd: zeer inspirerend!
“Co-Meeting” heet nu “Meet and Play”. Deze bestaat uit richtlijnen voor onze hotels over hoe ze inspirerende vergaderruimten kunnen creëren met een bijzonder aspect en gevoel, zodat het meer op een leefruimte dan een werkruimte lijkt. We hebben ook toolboxes voor de algemeen- en F&B-managers, om op een creatieve manier een ruimte in te richten, of van een pauze meer een beleving te maken in plaats van alleen maar bestellingen op te nemen. Dat hoeft niet duurder te zijn, maar het kan zeker wat speelser!  

Wat kan u ons vertellen over uw toekomstplannen om uw marktaandeel te verstevigen?

De nadruk zal meer gelegd worden op het aspect en het gevoel. We hebben niet zo’n groot netwerk als onze concurrenten, maar een sterk merkbewustzijn – en we zijn de nieuwkomer. We worden nog niet als origineel en inspirerend gezien, dus we moeten wat meer lef tonen in onze benadering. En dat is onze visie voor de toekomst: heb lef, wees slim en origineel.

Gepubliceerd door Thi bao op 05/09/2019 Copyright : © AccorHotels

MOGELIJK OOK INTERESSANT VOOR U:

Wat is er nieuw op het gebied van zakenreizen?

Is personalisatie de toekomst van zakenreizen?

Hotel dagkamer verblijven: een steeds populairdere oplossing

Onverwachts een vergadering? Opperste concentratie nodig? Even rust? Het aantal beschikbare hotelvoorzieningen voor ‘’day use’’ zijn in opkomst.

< Terug naar de blog Travel Style